BIBN.NL gaat over bronnen voor bedrijfsinformatie in Nederland. Deze blog geeft je een idee welk soort/type informatie er beschikbaar is voor bedrijven. Alle bronnen zijn toegankelijk via categorieën (zie hieronder) en trefwoorden (zie linkermenu).

BIBN.NL is een “slow update” van een inmiddels verdwenen Engelstalige blog en pre-worldwideweb, papieren boek. Sinds de jaren negentig schrijf ik over bedrijfsinformatie; informatie van, voor en over bedrijven.

BIBN.NL begon ooit als een persoonlijk, openbaar digitaal archief. Nu vele jaren later blijkt deze blog in een bepaalde behoefte te voorzien. Toch is en blijft deze blog (net als informatio.nl en antoinne.nl) vooral een uit de hand gelopen hobby-project.

BIBN.NL bevat bronbeschrijvingen die min of meer tijdloos zijn. Via de beschrijving en de verwijzingen naar vergelijkbare bronnen, zal iedereen die bekend is met het zoeken van informatie zijn of haar weg wel vinden.

Historie

Business Information: Guide to information sources in the Netherlands (geschreven samen met Hans van Herwijnen) is gedeeltelijk beschikbaar via Google Books. Ook de KB bezit een exemplaar. Wil je het boek uit 1995 zelf bezitten? Zoek dan vooral bij een antiquariaat of tweedehands boekensite naar een exemplaar 🙂
businfo

Contact

 

 @antoinnesterk in/antoinne